DMM: 'Akrabalarınızı e-Devlet ile Çıkarabilirsiniz' İddiası Asılsız!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan ve "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" şeklindeki iddialara açıklama getirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Açıklamada, "Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda 'Akraba İlişiği Kesme İşlemleri' adında bir hizmet bulunmamaktadır.

Söz konusu iddiaların dayanağı olan ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'na ait değildir; dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgiye erişimini engelleyen asılsız iddialara itibar edilmemesi önem arz etmektedir" denildi.

DMM yetkilileri, bu tür yanıltıcı bilgilerin yayılmasını önlemek adına sürekli olarak çalıştıklarını ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Kamuoyuna yönelik bilgi kirliliğinin önlenmesi için dikkatli olunması ve resmi kaynaklardan doğrulama yapılması gerektiği ifadesine yer verildi.